Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Napój pomarańczowo-cytrynowy

Część wody można zastąpić wodą sodową.

Składniki:
  • skórka pomarańczowa, 10 dag
  • cytryna, 2 szt.
  • cukier, 8 dag
  • kostki lodu, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Wodę przegotować i ostudzić. Skórkę pomarańczową pokraj w drobne paseczki, zalać przegotowaną wodą i dodać sok z cytryn (pół cytryny pozostawić). Napój oziębić, podawać w szklankach, dodając plasterek cytryny i kostkę lodu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650