Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Poncz

Podawać na gorąco

Składniki:
  • cytryna, 1 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • herbata, 0.5 dag
  • czerwone wino, 0.5 szkl.
  • białe wino, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Zaparzyć herbatę wrzącą wodą (pół szklanki). Cytrynę umyć, otrzeć skórkę na tarce i wycisnąć sok. Wino białe i czerwone połączyć z naparem herbaty, dodać sok i skórkę z cytryny. Po­słodzić do smaku, wymieszać i podgrzać pod przykryciem, nie doprowadzając do wrzenia. Gorący poncz podawać w ogrzanych szklaneczkach. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650