Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Karp na niebiesko Karp na niebiesko.jpg
Karp na niebiesko
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Karp na niebiesko

Przepis babci

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • rzeżucha, 10 g
  • ocet, 375 ml
  • włoszczyzna, 25 dag
  • karp , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Karpia oczyścić, usunąć wnętrzności, umyć, pokrajać w dzwonka. Pokrajaną włoszczyznę włożyć do rondla, posolić, zalać wrzącą wodą i ugotować. Gdy warzywa są już miękkie, wlać ocet i do wrzącego wywaru kłaść dzwonka karpia. Gotować na słabym ogniu. Rybę wyłożyć na półmisek, posypać posiekaną natką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650