Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jaja faszerowane szynką jajka z szynką.jpg
Jaja faszerowane szynką
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Jaja faszerowane szynką

Aby jaja nie zsuwały się, pod każde jajo podłożyć łyżeczkę sałatki majo­nezowej.

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • jajka, 5 szt.
  • szynka, 20 dag
  • pietruszka, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż, ostrożnie wy­trać żółtka, białka odłożyć w połówkach. Szynkę i żółtka zemleć, rozetrzeć, jeżeli potrzeba, rozrzedzić nieco śmie­taną i masą tą napełnić białka, nadając im kształt całych jaj. Białko nieco ściąć z podstawy, aby jajo pewnie stało. Jaja ułożyć na prostokątnym półmisku, przybrać dodatkami sezonowymi.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6760
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650