Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Żur żytni Żur żytni.jpg
Żur żytni
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Żur żytni

Podawać z ziemniakami osypanymi zieleniną.

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • żur, 0.5 l
  • kości wieprzowe, 25 dag
  • posiekane grzyby, 1 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • włoszczyzna, 20 dag
  • słonina, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę, grzyby (i kości) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić, zagotować. Wlać żur do wrzącego wywaru, mieszając zagotować, dodać soli. Do wazy wlać surową śmietanę, dolać żur mieszając lub okrasić zupę stopioną słoniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650