Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z kapusty włoskiej na mięsie kapuśniak.jpg
Zupa z kapusty włoskiej na mięsie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zupa z kapusty włoskiej na mięsie

Danie podajemy z chlebem razowym

Składniki:
  • warzywa, 15 dag
  • wieprzowina , 25 dag
  • kapusta włoska, 40 dag
  • ziemniak, 40 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • mąka , 4 dag
  • ząbek czosnku, 3 szt.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać i pokrajać na małe kawałki. 2,5 litra wody zagotować, dodać mięso i powoli ugotować. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i zetrzeć. Kapustę opłukać i pokrajać na grubą kostkę. Starte warzywa i kapustę włożyć do zupy z mięsem, ugotować w odkrytym naczyniu, jeżeli potrzeba, uzupełnić odparowaną wodę. Ziemniaki umyć, obrać, pokrajać na kawałki. Gdy mięso jest już całkiem miękkie, do zupy dodać ziemniaki, ugotować. Zupę podprawić śmietaną z mąką, zagotować, dodać pieprzu, soli i roz­tarty czosnek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650