Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos koperkowy ze śmietaną

Sosu tego nie można przygrzewać, bo zważą się żółtka.

Składniki:
  • masło, 2 dag
  • żółtka, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • koperek, 3 łyżk.
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 25 dag
  • rosół, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Koperek opłukać, otrząsnąć, oskubać, drobno pokrajać. Zagotować rosół (wodę); mąkę rozmieszać w śmietanie, podprawę wlać do wrzącego rosołu, zagotować, dodać koperek, posolić do smaku. Masło utrzeć z żółtkami; przed wydaniem dodawać do masła po trochu gorący sos, rozetrzeć, wymieszać z resztą sosu i zaraz podawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650