|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816) Zupa jarzynowa ze śmietanąPodawać z grzankami, lanym ciastem, ryżem. Składniki:
Sposób przygotowaniaWłoszczyznę i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Opłukać, oczyścić, poszatkować warzywa, dodać trochę masła i udusić z małą ilością wody na silnym ogniu, pod przykryciem. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać w kostkę. Kalafior opłukać, podzielić na cząstki. Wywar odcedzić, ugotować w nim kalafior i ziemniaki. Mąkę rozmieszać w śmietanie. Podprawić zupę śmietaną, mieszając zagotować, dodać sól. Do zupy dodać osobno uduszone warzywa i zieleninę siekaną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|