|
|
Data: 24.02.10
|
|
Ziemniaki odsmaża się również na tłuszczu ze zrumienioną cebulą.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Podawać do zsiadłego mleka
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Zamiast czosnku można przyprawiać gałką muszkatołową lub zrumienioną cebulą.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Upieczony suflet podawać na gorąco, posypany cukrem pudrem.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Bardzo smaczny, delikatny suflet
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Racuszki ułożone na okrągłym półmisku posypać cukrem pudrem. Można również polać je sokiem lub słodkim sosem.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Pomarańcze w galarecie można przybrać bitą śmietaną.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Podawać jako dodatek do mięsa z ziemniakami.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Naleśniki podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Podawać przybrany drobnymi ciasteczkami lub posypany groszkiem ptysiowym. Można go także przybrać bitą śmietaną.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Mus przybrać owocami w całości, oziębić. Można też dodać drobne ciasteczka lub bitą śmietanę.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Morele można zastąpić brzoskwinią, śliwkami
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną zieleniną.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Marchewkę z groszkiem oproszoną bez grzanek podawać jako dodatek do mięs, omletu, bukietu z jarzyn.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Do krokietów ziemniaczanych można dodać 2—-3 dkg ugotowanych i posiekanych grzybów suszonych.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Podawać do mięsa, ziemniaków, do gotowanego grochu.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Kapustę czerwoną przyrządza się również bez wina, wówczas przyprawia się zrumienioną cebulą lub dodaje goździków.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Podawać do mięsa i ziemniaków, do knedli czeskich, klusek ziemniaczanych.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Najlepsze z kurkami
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Gruszki można zastąpić jabłkami
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Podawać samą, z dodatkiem bitej śmietany, lub z drobnymi ciasteczkami.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Galaretkę można podać z bitą śmietaną.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Galaretkę można podać z bitą śmietaną i plasterkiem cytryny.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Płyn przelać do salaterki lub kompotierek, zastudzić. Galaretkę można podać z bitą śmietaną.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną zieleniną.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Podawać do mięsa lub z sosem pomidorowym.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Buraki zasmażane przyprawia się również siekaną cebulą usmażoną na złoty kolor, wówczas nie daje się jabłek.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Buraki młode można przyrządzać bez jabłek.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Przyprawiamy do smaku
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Budyń posypać cukrem pudrem lub polać owocowym sosem.
|
|
|