|
|||||||||||||||||||||||
Ciasta i desery -Stanowią przyjemne zakończenie obiadu. Należy jednak zwracać uwagę na ich kaloryczność. Desery takie jak ciastka i torty z kremem, kruche ciastka mają dużą ilością cukru i tłuszczu, a co za tym idzie są również kaloryczne. Kompoty, galaretki owocowe, koktajle mleczne i kisiele nie stanowią już takiego obciążenia dla naszego układu trawiennego. Dodatkowo, desery w połączeniu z owocami i sokami owocowymi dostarczają naszemu organizmowi niezbędnej witaminy C.
ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)Mazurek kruchy z kaimakiemPrzed podaniem krajać na kawałki (ok. 3X7 cm). Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)Babka drożdżowa świątecznaBabkę podawać następnego dnia krając w poprzeczne, okrągłe kawałki, grubości l l/2 cm. Data: 11.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)Babka piaskowaZ tego ciasta można także sporządzić placek pod torty z różnymi nadzieniami. Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)Placek półkruchy ze śliwkami lub wiśn...Podawać tego samego dnia zaraz po upieczeniu, bo ciasto nasiąkając sokiem owoców wilgotnieje i staje się nie... Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)Placek półkruchy z jabłkamiPodawać po upieczeniu, tego samego dnia, gdyż ciasto nasiąkając sokiem jabłek wilgotnieje i staje się niesmac... Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)Kruchy placek z kruszonkąKrajać następnego dnia po upieczeniu na prostokątne kawałki (3X7 cm). Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)Placek kruchy z piankąPodawać w tym samym dniu, najlepiej dopóki ciepły. Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)Mazurek z polewą pomarańczowąPrzed podaniem mazurek pokrajać na prostokątne kawałki (3X7 cm). Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)Mazurek „dzień i noc"Krajać ostrym nożem kawałki prostokątne (3 X 7 cm). Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)Mazurek cygańskiPo upieczeniu wyłożyć z blachy, ostudzić i krajać w długie wąskie kawałki 12 X 8 cm). Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)Ptysie ze śmietanką kremowąPodawać natychmiast po napełnieniuśmietaną. Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)Paluszki biszkoptowe z migdałamiPodawać albo zaraz po upieczeniu, albo za 2—3 dni, gdyż stygnąc twardnieją i muszą nieco zwilgotnieć. Data: 12.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)Ciastka listkowane śmietanowe z pozio...Powierzchnię ciasta posmarować cieniutką warstwą nadzienia Data: 11.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)Ciastka listkowane śmietanowe z jabłk...Po upieczeniu posypać grubo cukrem z wanilią. Data: 11.02.10Ciasta i deseryScaloopsSzef Kuchni (1460)ScaloopsSzef Kuchni (1460)Kruche babeczki z bitą śmietankąNałożone babeczki zużyć tego samego dnia Data: 11.02.10Ciasta i desery1 2 |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||||||||
|