|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: SleepyDogKucharz (760) BanicaZamiast sera można dodać owoce lub szpinak.
Składniki:
Sposób przygotowaniaMąkę przesiać, zrobić wgłębienie, dodać sodę, olej i wodę. Zagnieść ciasto tak, jak na pierogi i pozostawić na 20—30 min. Następnie rozwałkować bardzo cienko, posmarować margaryną, złożyć na pół, znowu posmarować margaryną i jeszcze raz złożyć na pół. Złożone na cztery części ciasto wałkować. Czynności te powtarzać aż do wykorzystania przewidzianej ilości margaryny.Na koniec ciasto rozwałkować bardzo cienko lub wyciągnąć, na łożyć i rozsmarować ser roztarty z jajem i solą lub cukrem. Ciasto złożyć jak strucel i piec w piekarniku do zrumienienia. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|