|
|||||||||||||||||||||||
Sałatki i przystawki -Są smaczne, zdrowe, tanie i łatwe do przyrządzenia. Jada się je o każdej porze dnia. Mogą stanowić przystawkę, zakąskę, przegryzkę, dodatek warzywny do innego dania lub pełnowartościowy samodzielny posiłek. Najłatwiejsze do przyrządzenia i bardzo chętnie jadane są sałatki z warzyw i owoców z dodatkiem świeżych lub suszonych ziół.
gumlaKSzef Kuchni (1055)Surówka ze szpinaku i cebuliWyłożyć na salaterkę, przybrać z wierzchu talarkami rzodkiewki. Data: 21.02.10Sałatki i surówkigumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)Surówka z rydzów kiszonychUłożyć na półmiseczku szklanym, przybrać krążkami cebuli. Data: 21.02.10Sałatki i surówkigumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)Sos ze śliwek suszonychSos podaje się na zimno lub gorąco do deserów z kasz i makaronów. Data: 18.02.10SosygumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)Sos polski szaryPodaje się poza tym do gotowanego świeżego lub peklowanego ozora oraz do potrawki cielęcej. Data: 18.02.10SosygumlaKSzef Kuchni (1055)Sos owocowy do mięsZimą można zastosować owoce mrożone lub żurawiny, które prozgotowaniu trzeba przetrzeć przez sito. Data: 18.02.10SosygumlaKSzef Kuchni (1055)gumlaKSzef Kuchni (1055)Sos morelowyPodawać do legumin z ryżu, słodkich budyniów, ciast biszkoptowych itp. Data: 18.02.10SosygumlaKSzef Kuchni (1055)Sos malinowo-porzeczkowyPodawać do kasz, słodkich budyniów, drobnych makaronów, ciast biszkoptowych. Data: 18.02.10SosygumlaKSzef Kuchni (1055)Sos majonezowy w zasmażceZastosowanie sosu majonezowego na zasmażce jest takie, jak majonezu na żółtkach. Data: 18.02.10SosygumlaKSzef Kuchni (1055)1 2 |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||||||||
|