Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sos morelowy Sos morelowy.jpg
Sos morelowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Sos morelowy

Podawać do legumin z ryżu, słodkich budyniów, ciast biszkopto­wych itp.

Składniki:
  • śmietanka kremowa, 12 dag
  • dżem, 2 łyżk.
  • czerwone wino, 1 szkl.
  • cukier, 6 dag
  • żółtka, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem do białości, dodać dżem i wino; zagęścić na ogniu na płytce azbestowej lub w naczyniu z wrzącą wodą. Ubić śmietankę kremową na pianę, wymieszać lekko z sosem, ewentualnie zamrozić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650