|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Kotlety schabowe w cieściePodawać zaraz, na długim półmisku z surówką sezonową lub sałatką warzywną. Składniki:
Sposób przygotowaniaKotlety przygotować tak, jak było podane w przepisie na kotlety schabowe panierowane, krajać kotlety bardzo cienkie, odciąć od kręgów i zupełnie odciąć kostki żebrowe. Mięso pobić na cienkie płaty, posolić je. Sporządzić ciasto: rozmącić starannie mątewką mąkę z żółtkiem i olejem, ubić pianę, wymieszać z ciastem, posolić. Mięso nabić na widelce, zanurzyć w cieście bezpośrednio przed smażeniem, ciasto nieco osaczyć. Rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety z początku na bardzo gorącym tłuszczu, gdy się zrumienią, dosmażyć na słabym ogniu. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|