Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Metka marynowana

Marynowana wersja Metki - polecam

Składniki:
  • wieprzowina , 2500 g
  • słonina, 100 g
  • sól spożywcza, 10 g
  • pieprz, 10 g
  •  
Sposób przygotowania

Przez maszynkę przepuścić 2,5 kg mięsa wieprzowego i 100 g słoniny. Dodać soli i pieprzu, masę dobrze wyrobić i napełnić nią odcinki jelit. Kiełbasę podwędzić i osuszyć. Odpowiedniej wielkości kawałki umieścić w słojach i sterylizować: duże słoje — 1 godz. 30 min., małe— 1 godz. 20 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650