Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Żeberka w kapuście słodkiej

Podawać z ziemniakami.

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • cebula, 7 dag
  • kapusta, 1.25 kg
  • żeberka, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Żeberka opłukać, nadrąbać parę razy, włożyć do małej ilości wrzącej wody. ugotować.Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w grubą kostkę, włożyć do ugotowa­nych żeberek, ugotować na silnym ogniu bez przykrycia; wywar wygotować tak, aby wystarczył tylko na sporządzenie sosu. Sporządzić sos: stopić tłuszcz, podrumienić z mąką. Do zasmażki dodać wywar z kapusty i żeberek, starannie wymieszać, wlać do żeberek, zagotować, do potrawy dodać sól i pieprz do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650