|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: Wadera93Młodszy Kucharz (330) Polędwiczki po chińskuSzybki i pyszny sposób na bardzo dobry obiad.
Składniki:
Sposób przygotowaniaPaprykę i marchewkę pokroić w cienkie słupki, na zapałkę (julienne), cebulę w kostkę, por w cienkie półkrążki. Zetrzeć na drobnej tarce imbir, rozgnieść lub drobno pokroić czosnek.Mięso okroić z białych błon. Pokroić w półplasterki. Osolić, opieprzyć, oprószyć papryką i mąką ziemniaczaną.Składniki sosu zmieszać w miseczce.Do woka lub na patelnię wlać łyżkę oleju i dobrze rozgrzać.Wrzucić paprykę, marchewkę, cebulę i por, smażyć mieszając 3 minuty na ostrym ogniu. Dodać starty imbir i czosnek, smażyć jeszcze minutę.Przełożyć warzywa na duży talerz.Do woka lub patelni wlać drugą łyżkę oleju i smażyć mięso 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.Dodać do mięsa warzywa, wlać sos, przemieszać wszystko razem podgrzewając jeszcze ok. 2 minuty. Posypać siekaną zieleniną.Podawać z ryżem lub makaronem sojowym, soba lub innym. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|