Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Króli pieczony w cebuli . królik pieczony w cebuli.jpg
Króli pieczony w cebuli .
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Króli pieczony w cebuli .

Smak królika wzbogacimy , jeśli przed pieczeniem natrzemy go czosnkiem .

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • królik , 1 szt.
  • cebula, 3 szt.
  • liście laurowe, 2 szt.
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  • przyprawa do mięsa wieprzowego, 1 łyżk.
  • olej, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Królika spraw , podziel na porcje . Natrzyj solą , pieprzem i przyprawą do mięs . Cebule obierz , pokrój na plastry . Królika włóż do miski , obłóż cebulami , skrop olejem . Wstaw do lodówki na 12 godzin .2 . Królika przełóż do naczynia żaroodpornego . Wlej szklankę oleju i 3 łyżki zimnej wody . Na wierzchu ułóż kilka listków laurowych . Piecz pod przykryciem około 90 minut w temperaturze 180 stopni C . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650