|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: leptopelisKuchcik (35) DeVolailleklasyczny z masłem
Składniki:
Sposób przygotowania1) Piersi kurczaka dzielimy na pół wzdłuż i rozbijamy tłuczkiem na grubość 0,5 cm.2) Masło przyprawiamy solą, pieprzem i pietruszką suszoną oraz sokiem z cytryny. Formujemy kulki o średnicy 3 cm.3)Każdy filet przyprawiamy osobno solą, pieprzem i cytryną.4) Zawijamy filety z masłem i panierujemy w kolejności - mąka, jajko (wymieszane ze szklanką wody) i bułką tartą. Można panierować dwukrotnie jeśli mamy duże kotlety.5) odstawiamy kotlety do lodówki na 2 godziny.6) Smażymy kotlety na głębokim i mocno rozgrzanym tłuszczu min. 10 min. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|