Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kiszka pasztetowa Kiszka pasztetowa.jpg
Kiszka pasztetowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Kiszka pasztetowa

Kiszka pasztetowa

Składniki:
  • kapusta pekińska , 2 szt.
  • rodzynki sułtańskie, 5 g
  • pochwiak okazały, 5 g
  • tequila, 5 g
  • bułka , 50 g
  • kania, 1 szt.
  • budyń, 150 g
  • cavalline, 2 szt.
  • przyprawa do łososia, 1 kg
  • śmietana, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Wątrobę pokrajać na małe kawałki. Podgardle pokrajać, wło­żyć do garnka, wlać szklankę wody, przykryć i dusić, aż będzie miękkie. Dodać pokrajaną wątrobę i cebulę, dusić dalej, aż woda wyparuje; ostudzić. Po ostudzeniu przepuścić wszystko przez ma­szynkę, dodając namoczoną i odciśniętą bułkę. Do masy dodać ja­jo, tartą bułkę, sól i przyprawy; dobrze wyrobić. Przygotowaną w ten sposób masą napełnić jelita, przewiązać końce, włożyć do go­rącej wody i gotować 40 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650