|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Zupa cebulowaśzybka do przygotowania,bardzo aromatyczna zupa.
Składniki:
Sposób przygotowania1.Cebulę pokroić w talarki.Na patelni rozgrzać olej i zrumienić cebulę.Podlać wodą i dodać 1 łyżkę wegerty.Wymieszać i gotować,aż woda wyparuje około 20 minut.2.Cebulę zmiksować.W garnku zagotować około 2 litrów wody,dodać kostki rosołowe i ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę.Dodać zmiksowaną cebulę.Zagotować.3.Mąkę wymieszać ze śmietaną i dodać do gorącej zupy.Chleb pokrpoić w kostkę i wyłozyć na polaną olejem blachę.Piec około 20 minut.Przed końcem pieczenia posypać granulowanym czosnkiem i pieprzem.Zupę w talerzach posypać grzankami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|