Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
utopistkaKuchcik (140)

Tortille z mozzarellą i sosem czosnkowym

szybkie danie na obiad bądź kolację

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • szpinak , 1 szkl.
  • rukola , 1 szkl.
  • tortilla, 2 szt.
  • mielony pieprz, 0 szczypta
  • sól, 0 szczypta
  • czosnek, 1 szt.
  • jogurt grecki, 0.5 szkl.
  • mozzarella, 1 szt.
  • ogórek , 1 szt.
  • cukinia, 1 szt.
  • pomidor, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Tortille najlepiej kupić gotowe (są dobre i wystarczy je podgrzać - a to danie szybkie). Sos czosnkowy: pół szklanki jogurtu greckiego wymieszać z solą, pieprzem i ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę.Warzywa: ukroić po kilka plasterków ogórka, pomidora i cukinii. Rukolę i świeży szpinak (najlepiej baby) umyć. Mozzarellę pokroić na plastry.Podgrzaną tortillę smarujemy sosem czosnkowym, na to wykładamy rukolę, szpinak, pomidory, ogórka, cukinię (tak, świeżą), plastry mozzarelli i polewamy sosem. Składamy i zajadamy z największą przyjemnością. Do tej samej tortilli zamiast mozzarelli można z powodzeniem dodać kurczaka, wołowinę bądź indyka, a nawet jak ktoś lubi tuńczyka z puszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650