|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: utopistkaKuchcik (140) Tortille z mozzarellą i sosem czosnkowymszybkie danie na obiad bądź kolację
Składniki:
Sposób przygotowaniaTortille najlepiej kupić gotowe (są dobre i wystarczy je podgrzać - a to danie szybkie). Sos czosnkowy: pół szklanki jogurtu greckiego wymieszać z solą, pieprzem i ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę.Warzywa: ukroić po kilka plasterków ogórka, pomidora i cukinii. Rukolę i świeży szpinak (najlepiej baby) umyć. Mozzarellę pokroić na plastry.Podgrzaną tortillę smarujemy sosem czosnkowym, na to wykładamy rukolę, szpinak, pomidory, ogórka, cukinię (tak, świeżą), plastry mozzarelli i polewamy sosem. Składamy i zajadamy z największą przyjemnością. Do tej samej tortilli zamiast mozzarelli można z powodzeniem dodać kurczaka, wołowinę bądź indyka, a nawet jak ktoś lubi tuńczyka z puszki. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|