Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
entilaKuchcik (50)

De Volaille z kurczaka z serem, ogórkiem i papryką

Klasyka podania piersi z kurczaka. Palce lizać

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • pierś z kurczaka, 2 szt.
  • ogórek konserwowy, 2 szt.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • ser żółty, 20 dag
  • przyprawa do kurczaka, 1 szt.
  • jajka, 1 szt.
  • mąka pszenna, 0.5 szkl.
  • bułka tarta , 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

1. Umyć ręce.2. Mięso opłukać. Każdą pierś przekroić poziomo na dwie płaskie części. W razie potrzeby rozbić filety aby były cienkie.3. Przyprawić mięso przyprawą do kurczaka.4. Na każdy filet kłaść cienki plasterek ogórka, podłużny kawałek papryki oraz plasterek sera żółtego.5. Zawinąć pierś, w razie potrzeby spiąć końce wykałaczkami.6. Obtaczać kolejno w mące, rozbitym i wymieszanym jajku oraz w bułce tartej.7. Wrzucić do rozgrzanej frytkownicy bądź na inny głęboki tłuszcz i smażyć około 5 min. do uzyskania pięknego złocistego koloru.8.Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650