Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

szpinakowe paszteciki szpinakowe paszteciki w cieście francuskim Kaemka.JPG
szpinakowe paszteciki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Szpinakowe paszteciki

W cieście francuskim z serem Walbon lub Camembert

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dieta
Składniki:
  • czosnek, 1 łyżk.
  • olej, 1 łyżk.
  • ser żółty, 5 dag
  • pieprz czarny, 3 szczypta
  • gałka muszkatołowa mielona, 2 łyżecz.
  • sól, 0.5 łyżecz.
  • camembert (ser) , 1 szt.
  • szpinak , 0.5 kg
  • ciasto francuskie, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Farsz: Szpinak świeży lub mrożony podsmażyc na patelni z łyżką oleju z pestek winogron i serem Camembert lub Walbon. Trzy ząbki świeżego czosnku zgnieśc i dodac do szpinaku , doprawic solą ,pieprzem i mieloną gałką muszkatałową. Ostudzic.Farsz rozłożc na dwa płaty gotowego ciasta francuskiego. Zwinąc w rulon i pokroic na mniejsze porcje. Posyac startym żółtym serem .Piec ok 20 min w tem ok 18o- -200 stopni. Smacznego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650