Tekst i zdjęcie: Kaemka - Srebrny Szef Kuchni (2324) Szpinakowe pasztecikiW cieście francuskim z serem Walbon lub Camembert |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
dieta
czosnek, 1 łyżk.
olej, 1 łyżk.
ser żółty, 5 dag
pieprz czarny, 3 szczypta
gałka muszkatołowa mielona, 2 łyżecz.
sól, 0.5 łyżecz.
camembert (ser) , 1 szt.
szpinak , 0.5 kg
ciasto francuskie, 2 szt.
Farsz: Szpinak świeży lub mrożony podsmażyc na patelni z łyżką oleju z pestek winogron i serem Camembert lub Walbon. Trzy ząbki świeżego czosnku zgnieśc i dodac do szpinaku , doprawic solą ,pieprzem i mieloną gałką muszkatałową. Ostudzic.Farsz rozłożc na dwa płaty gotowego ciasta francuskiego. Zwinąc w rulon i pokroic na mniejsze porcje. Posyac startym żółtym serem .Piec ok 20 min w tem ok 18o- -200 stopni. Smacznego.