Tekst i zdjęcie: Kaemka - Srebrny Szef Kuchni (2324)

Szpinakowe paszteciki

W cieście francuskim z serem Walbon lub Camembert

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: więcej

idealne dla dzieci

dieta

Składniki:

czosnek, 1 łyżk.

olej, 1 łyżk.

ser żółty, 5 dag

pieprz czarny, 3 szczypta

gałka muszkatołowa mielona, 2 łyżecz.

sól, 0.5 łyżecz.

camembert (ser) , 1 szt.

szpinak , 0.5 kg

ciasto francuskie, 2 szt.

Sposób przygotowania:

Farsz: Szpinak świeży lub mrożony podsmażyc na patelni z łyżką oleju z pestek winogron i serem Camembert lub Walbon. Trzy ząbki świeżego czosnku zgnieśc i dodac do szpinaku , doprawic solą ,pieprzem i mieloną gałką muszkatałową. Ostudzic.Farsz rozłożc na dwa płaty gotowego ciasta francuskiego. Zwinąc w rulon i pokroic na mniejsze porcje. Posyac startym żółtym serem .Piec ok 20 min w tem ok 18o- -200 stopni. Smacznego.