Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Żurawina do mięs z gruszką żurawina z gruszką.jpg
Żurawina do mięs z gruszką
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Żurawina do mięs z gruszką

Świetny dodatek zarówno do mięs ciepłych jak i zimnych

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na grilla
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • woda, 0.5 szkl.
  • cukier, 0.5 szkl.
  • gruszka, 2 szt.
  • żurawina, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Żurawinę należy przebrać i dobrze opłukać. Wsypujemy do garnka (najlepiej z grubym dnem) żurawinę i podlewamy niewielką ilością wody - naprawdę niewielką tak, żeby żurawina najnormalniej się nie przypaliła. Smażymy na małym ogniu dosypując stopniowo cukier. Często mieszamy aż żurawina puści sok. Dodajemy wtedy 2 średnie, twarde gruszki pokrojone w niezbyt małą kostkę. Dusimy dopóki żurawina nie zmięknie dostatecznie - nie może się rozgotować. Przekładamy gorącą żurawinę do wyparzonych, małych słoiczków, zakręcamy i przewracamy je do góry nogami.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650