Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Przecier i sok pomidorowy sok i przecier pomidorowy.JPG
Przecier i sok pomidorowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Przecier i sok pomidorowy

Z 6 kg wychodzi 6 słoików 0,3 przecieru i 10 soku, z pomidórów Lima mniej soku więcej przecieru

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • pomidor, 6 kg
  • sól, 1 łyżk.
  • woda, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Pomidory pokroic na ćwiartki, włożc do garnka, na dno wlac trochę wody i gotowac pod przkryciem aż rozgotują się.Przełożc do sita ze i odczekac aż zleje się sok, następnie przetrzeć tak by do przecieru nie dostały się skórki.Pasteryzowac 20 min.Dobr przecier wchodzi z pomidorów ,,Lima". 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650