Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

kluski ze skwarkami kluski ze skwarkami.JPG
kluski ze skwarkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Kluski ze skwarkami

domowe kluski :)

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • mąka pszenna, 0.5 kg
  • jajka, 1 szt.
  • woda, 1 szkl.
  • sól, 1 łyżecz.
  • boczek , 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotowac w garnku lekko posoloną wodę 0 ok 2 litrów.Do mąki wbic całe jajko,dodac trochę soli i stopniowo wlewac wodę zagnieśc ciasto tak by nie kleiło się do rąk, podzielic na 2 lub 3 cz części. Każdą rozwałkowac na placek ok 0,5 cm grubości, pokroic na paski ok. 5 cm szerokości a paski pociąc na kawałki o szerokości do 0,5 cm lub wg własnego uznania. kluski wrzucic do gotującej sie wody i gotowac do 10 min, od czsu do czsu sprawdzajac łyżką, czy nie przykleiły się do dna.Wyjąc na durszlak.Boczek pokroic na małe kawałki i podsmażyc na patelni. Kluski rozłożyc na talerze i okrasić skwarkami z boczku. Smacznego  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650