Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Pierożki pikantne

Pierożki tylko na ostro

Składniki:
  • mąka , 80 g
  • margaryna, 30 g
  • śmietana, 30 g
  • drożdże, 3 g
  • sól, 1 szczypta
  • ser twarogowy półtłusty , 40 g
  • jajka, 0.2 szkl.
  • ser żółty, 25 g
  • pieprz, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać śmietanę roztartą z drożdżami i sól. Ciasto dobrze wyrobić, rozwałkować na grubość 2 mm i wykrawać krążki. Ser biały rozetrzeć lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajo i wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do twarogu, przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Masę serową nakładać na krążki ciasta, zlepiać pierogi, smarować jajem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku (220°C). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650