Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Drób nadziewany bułką

Naprawdę oryginalna potrawa

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • kurczak, 1 kg
  • tłuszcz, 30 g
  • sól, 1 szczypta
  • przyprawy, 1 szczypta
  • bułka , 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Zrobić farsz. Oczyszczonego kurczaka opłukać, natrzeć solą i przyprawami, wypełnić farszem, zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Włożyć do brytwanki lub naczynia ogniotrwałego, obłożyć plastrami słoniny lub kawałkami margaryny, wstawić dogorącego piekarnika. Piec początkowo na bardzo silnym ogniu(ok. 220°C) przez 10—15 min., następnie zmniejszyć płomień i dopiec, polewając w miarę potrzeby sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650