Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Paprykarz Curry300dpi075(2).jpg
Paprykarz
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Paprykarz

Nie mylić z paprykarzem z puszki

Składniki:
  • drób , 150 g
  • marchew, 50 g
  • seler, 30 g
  • pietruszka, 30 g
  • cebula, 30 g
  • śmietana, 50 g
  • mąka , 2 g
  • koperek, 2 g
  • natka pietruszki, 2 g
  • sól, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Drób (kura, kaczka, gęś, indyk) oczyścić, podzielić na części. Warzywa zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Mięso i warzywa włożyć do rondla, wlać ok. 1/2 szklanki wody, dodać sól i gotować do miękkości. Potrawę doprawić śmietaną wymieszaną z mąką dodać paprykę, pieprz i zagotować. Podawać na gorąco posypaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650