Tekst i zdjęcie: rafik80 - Srebrny Szef Kuchni (2006)

Paprykarz

Nie mylić z paprykarzem z puszki

Składniki:

drób , 150 g

marchew, 50 g

seler, 30 g

pietruszka, 30 g

cebula, 30 g

śmietana, 50 g

mąka , 2 g

koperek, 2 g

natka pietruszki, 2 g

sól, 1 szczypta

mielona papryka, 1 szczypta

pieprz, 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Drób (kura, kaczka, gęś, indyk) oczyścić, podzielić na części. Warzywa zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Mięso i warzywa włożyć do rondla, wlać ok. 1/2 szklanki wody, dodać sól i gotować do miękkości. Potrawę doprawić śmietaną wymieszaną z mąką dodać paprykę, pieprz i zagotować. Podawać na gorąco posypaną zieleniną.