Tekst i zdjęcie: rafik80 - Srebrny Szef Kuchni (2006) PaprykarzNie mylić z paprykarzem z puszki |
drób , 150 g
marchew, 50 g
seler, 30 g
pietruszka, 30 g
cebula, 30 g
śmietana, 50 g
mąka , 2 g
koperek, 2 g
natka pietruszki, 2 g
sól, 1 szczypta
mielona papryka, 1 szczypta
pieprz, 1 szczypta
Drób (kura, kaczka, gęś, indyk) oczyścić, podzielić na części. Warzywa zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Mięso i warzywa włożyć do rondla, wlać ok. 1/2 szklanki wody, dodać sól i gotować do miękkości. Potrawę doprawić śmietaną wymieszaną z mąką dodać paprykę, pieprz i zagotować. Podawać na gorąco posypaną zieleniną.