Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety mielone z drobiu DSCF0020ss (miesa).jpg
Kotlety mielone z drobiu
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kotlety mielone z drobiu

Niby takie sznycle tylko drobiowe

Składniki:
  • przyprawy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 1 dag
  • posiekana pietruszka, 1 łyżecz.
  • jajka, 0.2 szt.
  • bułka , 3 dag
  • mięso, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie. Tuszkę umyć, pokroić na części i oczyścić z kości. Mięso i wyciśniętą bułkę przepuścić przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodać jajo, przyprawy i zieleninę. Masę dokładnie wyrobić, po czym formować kotlety, otaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650