Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kaczka w sosie jabłkowym

Kaczka na każdą okazję

Składniki:
  • kaczka , 15 dag
  • włoszczyzna, 5 dag
  • cebula, 1 dag
  • jabłko, 10 dag
  • tłuszcz, 1 dag
  • mąka , 2 g
  • karmel, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kaczkę oczyścić, pokroić na części, natrzeć solą, ułożyć w rondlu podlać 1/2 l wody. Włożyć włoszczyznę i gotować do miękkość. Jabłka i cebulę drobno pokroić i dusić w osobnym naczyniu a następnie przetrzeć przez sito. Zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem, wlać masę jabłeczną, posłodzić. Przygotować karmel i dodać do sosu. Warzywa wyjąć z rondla. Kaczkę zalać sosem — zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650