Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Kiełbasa z wołowiny

Dobrze by było, żeby wołowina nie miała zbyt dużo tłuszczu

Składniki:
  • wołowina , 2500 g
  • słonina, 800 łyżecz.
  • goździki, 5 g
  • pieprz, 5 g
  • ziele angielskie ziarnka, 10 g
  • liście laurowe, 5 g
  • sól spożywcza, 5 g
  • jelito cienkie, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso i słoninę drobno posiekać, dodać przyprawy, dobrze wyrobić i napełniać środkowe jelita wołowe, mocno ubijając nadzienie. Końce jelit związać i włożyć kiełbasę na 10 dni do solanki, przygotowanej jak do peklowania szynek. Kiełbasę wyjąć, wytrzeć, obsuszać przez 3 dni na wietrze i wędzić 4 dni w zimnym dymie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650