|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: maQSzef Kuchni (1180) Kurczę po polskuPodawać z mizerią lub sałatą.
Składniki:
Sposób przygotowaniaKurczę posolić wewnątrz i z zewnątrz. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć wraz z wątróbką. Do zmielonej masy dodać żółtko, łyżeczkę masła, koperek i sól. Utrzeć nadzienie, połączyć z ubitą pianą z białka. Napełnić kurczę nadzieniem i zaszyć otwór lub przewiązać tuszkę na krzyż cienkim sznurkiem sparzonym wrzątkiem. Kurczę ułożyć w naczyniu do pieczenia, obłożyć je masłem lub margaryną i umieścić w nagrzanym piekarniku. Upiec na złoty kolor, polewając stopionym tłuszczem i wodą. Obok kurczęcia można ułożyć ziemniaki, które upieką się jednocześnie. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|