|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: giBBonSzef Kuchni (1115) Płastuga w cieście pikantnymPodawać na zimno lub na gorąco Składniki:
Sposób przygotowaniaRybę umyć, sprawić, opłukać, zdjąć filety, wyporcjować, posolić Z mąki, mleka i żółtek sporządzić ciasto bardziej gęste niż na naleśniki. Ubić pianę z białek i wraz z tartym serem oraz koprem dodać do ciasta. Lekko wymieszać. Porcje ryby moczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Po usmażeniu wstawić rybę na kilka minut do piekarnika w naczyniu, w którym się smażyła (przykrytym pokrywą), aby wewnątrz nie była surowa. Podawać z ziemniakami z wody, z surówką z włoskiej kapusty i śliwek z majonezem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|