Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kalafiory ( fasolka szparagowa) w przecierze pomidorowym CIMG3796.JPG
Kalafiory ( fasolka szparagowa) w przecierze pomidorowym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Kalafiory ( fasolka szparagowa) w przecierze pomidorowym

Warzywa w przecierze pomidorowym nadają się do zup, sałatek

Składniki:
  • kalafior, 1 kg
  • pomidor, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Młode, jędrne kalafiory podzielić na małe cząstki, wypłukać. Fasolkę przygotować jak w przepisie Fasolka pasteryzowana w zalewie wodnej. Warzywa gotować przez 2—3 min., ułożyć w słojach, zalać gorącym przecierem pomidorowym, . Pasteryzować l godz. Warzywa w przecierze pomidorowym nadają się do przyrządza­nia zup jarzynowych. Należy je dodawać do gotowej już zupy i tylko chwilę podgrzewać. Można też przygotować z nich sa­łatkę z dodatkiem cebuli, oleju, soli, cukru i pieprzu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650