|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AbdulSzef Kuchni (1320) Perliczka z sosem jałowcowymDla smaku lepiej nie przesadzić z ilością jagód jałowca. Składniki:
Sposób przygotowaniaOczyszczoną i skruszałą perliczkę umyć, osuszyć i nasolić. Przetrzymać godzinę w chłodnym miejscu. Słoninę wędzoną pokrajać na kawałki i naszpikować nią piersi perliczki. Pół łyżki masła wymieszać z tłuczonym jałowcem (8 ziaren), włożyć do środka perliczki. Posmarować z zewnątrz oliwą i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec godzinę, często polewając sosem z pieczenia. Przygotować sos. Mąkę zarumienić z resztą masła, rozprowadzić rosołem. Dodać sos z pieczeni oraz utłuczonych 5 jałowcowych jagód. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|