Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Uszka z kapustą kiszoną Uszka z kapustą kiszoną.jpg
Uszka z kapustą kiszoną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Uszka z kapustą kiszoną

Podawać do zupy grochowej i kminkowej.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • woda, 2 łyżk.
  • jajka, 1.5 szt.
  • mąka , 20 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 9 dag
  • cebula, 8 dag
  • kapusta kiszona, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę ugotować w małej ilości wody w odkrytym na drobno posiekać. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić na tłuszczu. Do kapusty dodać cebulę, pieprz (sól) do smaku; przysmażyć ją. Nastawić osoloną wodę do ugotowania uszek. Sporządzić uszka: nastawić osoloną wodę do ugotowania uszek. Sporządzić ciasto, cienko wywałkować, pokrajać na kwadratowe kawałki (3 cm X 3 cm). Na kwadraciki nakładać nadzienie, zlepiać w trójkąty, po czym zlepiać dwa przeciwległe wierzchołki ze sobą. Ugotować wkładając do wrzącej wody, odcedzić i przelać gorącą wodą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650