Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pierogi z płuckami Pierogi z płuckami.jpg
Pierogi z płuckami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pierogi z płuckami

Podawać gorące

Składniki:
  • płuco, 75 dag
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • czerstwa bułka, 1 szt.
  • mąka , 50 dag
  • jajka, 1 szt.
  • słonina, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: płucka udusić do miękkości w małej ilości wody z częścią tłuszczu, cebuli i liściem bobkowym. Bułkę namoczyć w wywarze z płucek, odcisnąć. Cebulę lekko zrumienić z tłuszczem. Mięso zemleć wraz z bułką, dodać smażoną cebulę, sól i pieprz do smaku. Nastawić wodę do ugotowania pierogów. Przygotować tłuszcz do polania ciasta. Zarobić ciasto pierogowe, sporządzić pierogi, ugotować, odcedzić, osaczyć, wyłożyć na ogrzany okrągły półmisek. Oblać tłuszczem i zaraz wy­dawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650