Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Zacierka siekana, tarta

Można też z ciasta skubać malutkie płaskie płatki

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • woda, 3 łyżk.
  • mąka , 12 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, zagnieść twarde ciasto z jajem, solą, i wodą, wyrobić; siekać nożem rozdrabniając na malutkie kawałki lub ciasto zetrzeć na tarce przez grube oka, przesypując mąką, aby kawałeczki zacierki nie zlepiały się. Ugotować wraz z mąką na mleku lub na zupie podkładając pod rondel płytkę azbestową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650