Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kompot z rabarbaru Kompot z rabarbaru.jpg
Kompot z rabarbaru
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Kompot z rabarbaru

Kwaśna słodycz

Składniki:
  • rabarbar, 20 dag
  • woda, 0.75 l
  • cukier, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę z cukrem. Rabarbar opłukać, nie obierając pokrajać na równe kawałki. Na wrzący syrop wrzucić rabarbar, przykryć, odstawić na brzeg kuchni na pół godziny nie gotując.Ostudzić, wlać do kompotierki, dodać skórkę cytrynową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650