Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kompot z borówek Kompot z borówek.jpg
Kompot z borówek
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Kompot z borówek

Można zrobić z czarnych jagód

Składniki:
  • woda, 0.5 l
  • cukier, 20 dag
  • borówka, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę z cukrem.Jagody przecedzić (odrzucić liście, niedojrzałe jagody), wyłożyć na cedzak, opłukać starannie pod bieżącą wodą, osaczyć. Jagody włożyć do syropu, raz zagotować, odstawić, jeśli trzeba, dosłodzić. Ostudzić, wlać do kompotierki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650