Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Pieczeń z jagnięcia

Całkiem całkiem

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • słonina, 5 dag
  • udziec z jagnięcia, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Udziec z jagnięcia bez nerkówki i nerki opłukać, włożyć do wrzącej wody, zagotować, wyjąć, natrzeć solą i czosnkiem. Rozgrzać tłuszcz na dopasowanej wielkością brytfannie, włożyć mięso, polać tłuszczem i wstawić do miernie gorącego piekarnika. Piec polewając sosem ok. l godz., gdy mięso miękkie, wyjąć i krajać w po­przek włókien, nieco ukośnie od powierzchni do kości. Podawać z frytkami i surówką lub pomidorami osmażonymi. Pieczeń tę można podawać na gorąco lub na zimno, z zimnymi sosami.M ięso baranie na zimno należy przed krajaniem starannie oczyścić ze skrzepłego tłuszczu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650