Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety baranie mielone kotlety baranie.jpg
Kotlety baranie mielone
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Kotlety baranie mielone

Podawać z warzywami

Składniki:
  • baranina , 60 dag
  • czerstwa bułka, 4 dag
  • ziemniak, 10 dag
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • jajka, 6 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • bułka tarta , 8 dag
  • smalec, 9 dag
  •  
Sposób przygotowania

Masę mięsną sporządzić tak jak na kotlety mielone z mięsa mieszanego. Nożem wyrobić sercowate kotlety i smażyć je na miernie rozgrzanej płycie, z obydwu stron. Gdy pod nacięciem wydzielają przejrzysty sok odstawić i zaraz po usmażeniu wydawać, gdyż tylko wtedy są soczyste. Baranie kotlety mielone podawać tylko z gorącymi dodatkami: z ziemnia­kami pod wszelką postacią i kapustą włoską zasmażoną, porami zasmażanymi lub z wody, z burakami, brukwią, pomidorami osmażanymi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650