Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Szynka wędzona

Trzeba spróbować, żęby uwierzyć w ten smak

Składniki:
  • szynka wędzona, 2 kg
  • sól spożywcza, 10 g
  •  
Sposób przygotowania

Szynkę wędzoną pokrajać na plastry o takich rozmiarach, aby wypełniały dno słoja; zalać gorącą lekko osoloną wodą, słój zamknąć i sterylizować: duże słoje — 2 godz., małe — 1 godz. 40min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650