Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Pstrągi z wody z masłem i jajami

Polecam

Składniki:
  • pstrąg , 10 szt.
  • cebula, 8 dag
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 5 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

W żywych pstrągach przekrajać kręgosłup ostrym małym nożem nie odcinając głowy, rybę odłożyć. Po godzinie rybę oskrobać z łuski, opłukać i sprawić. Zagotować wodę z cebulą, solą i przyprawami.Do wrzącej wody włożyć pstrągi i powoli ugotować. Jaja oczyścić, ugotować na twardo, obrać, posiekać. Zrumienić masło. Pstrągi odcedzić, dobrze osaczyć, ułożyć na wygrzanych talerzach, posypane jajami i zieloną pietruszką, polać masłem, natychmiast podawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650