|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Zrazy bite duszone z pomidoramiPodawać z makaronem, kluskami kładzionymi, ziemniakami, kalafiorem, brukselką, bulwami, fasolką szparagową.
Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso opłukać, pokrajać na 5 płaskich zrazów, rozbić je na cienkie płaty. Każdy zraz posolić, oprószyć pieprzem i mąką, zrumienić z obydwu stron na tłuszczu. Zrazy przełożyć do rondelka, dodać krajaną cebulę, zalać wodą i powoli udusić do miękkości. Gdy zrazy są już miękkie, dodać powidła pomidorowe. Resztę mąki wymieszać ze śmietaną i podprawić nią miękkie mięso, dodać soli i papryki do smaku. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |