Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Zrazy bite duszone z pomidorami

Podawać z makaronem, kluskami kładzionymi, ziemniakami, kalafiorem, brukselką, bulwami, fasolką szparagową.

  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • wołowina , 1 kg
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 6 dag
  • cebula, 5 ml
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • śmietana, 10 dag
  • przecier pomidorowy, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, pokrajać na 5 płaskich zrazów, rozbić je na cienkie płaty. Każdy zraz posolić, oprószyć pieprzem i mąką, zrumienić z obydwu stron na tłuszczu. Zrazy przełożyć do rondelka, dodać krajaną cebulę, zalać wodą i powoli udusić do miękkości. Gdy zrazy są już miękkie, dodać powidła pomidorowe. Resztę mąki wymieszać ze śmietaną i podprawić nią miękkie mięso, dodać soli i papryki do smaku.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650