|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: TrinNnitySzef Kuchni (1150) Wątróbka cielęca pieczona po angielskuNajlepsza z frytkami Składniki:
Sposób przygotowaniaWątrobę, opłukać, obrać z błon, wyjąć grube żyły, oprószyć pieprzem. Rozgrzać tłuszcz na brytfannie, włożyć wątróbkę, oblać tłuszczem, wstawić do bardzo gorącego piekarnika. Wątróbkę w czasie pieczenia polewać tłuszczem. Upiec tak, by mięso pod nakłuciem wydzielało krwawy sok (ok. 20 min.). Wątróbkę wyjąć i pokrajać w skośne, cienkie płaty. Mięso ułożyć w całości na długim półmisku, oblać sosem z pieczenia. Podawać z frytkami, ostrą surówką sezonową, gotowanymi warzywami z masłem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|